Lyžiari privítajú rok 2008 na zjazdovkách

31.12.2007 Kežmarok

Ždiar 31. decembra (TASR) - Skalní lyžiari v Ždiari privítajú rok 2008 pod hviezdami - na zjazdovkách, ktoré dnes ponúkajú okrem lyžovačky aj veľa zábavy.
\"Predpokladáme vysoký záujem, keďže nočné lyžovanie na Strednici bude od 17. hodiny do polnoci bezplatné. Počas uplynulých sviatočných dní sme zaznamenali rekordnú návštevnosť. V stredisku sa vystriedalo za jediný deň do 1600 lyžiarov. Pestré je aj národnostné zloženie. Okrem tradičnej klientely zo Slovenska, Poľska a Česka prichádzajú lyžiari z Anglicka, Rumunska a viac hostí je z pobaltských krajín, \" povedal pre TASR Marián Bekeš z akciovej spoločnosti Ski Centrum Strednica Ždiar.
Podľa neho renesanciu zažíva bežecké lyžovanie. Svedčí o tom záujem o približne 25 km bežeckých tratí na Strednici či \"hrebeňovkou\" v Bachledovej doline.
Silvestrovský program na Strednici odštartuje o 20. hodine goralská muzika, o hodinu neskôr zapália vatru, ktorou si pripomenú 15. výročie vzniku Slovenskej republiky a zábava vyvrcholí privítaním nového roka 2008.
\"Na svahoch je stála lyžiarska služba, ktorú zabezpečujú horskí záchranári a vzhľadom na vysokú návštevnosť počas tzv. zlatého týždňa je na Strednici v pohotovosti aj lekár, \" konštatoval Bekeš.
Bezplatnú nočnú lyžovačku so silvestrovskou zábavou pripravili aj v ďalších strediskách v Ždiari. Starosta obce Pavol Bekeš doplnil, že v štýle disko sa budú baviť lyžiari v Strachan Ski Centre a od 20. hodiny bude bezplatne premávať lyžiarsky vlek Jozefa Budzáka. V stredisku DENY v Bachledovej doline za začne silvestrovská zábava o 19. hodine. Bonusom bude lyžovačka za cenu dvojhodinového lístka.
 

Vyberte región